Square Akustikpanel 520×520 mm

499,00 kr.

Dimension 520×520 mm

m2/pr. panel 0,27

2 stk. pr. pk / 4,44 kg.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

LYD ELLER STØJ
Når børnestemmer, musik og voksensnak skal forenes, kan det være svært at føre en samtale. Højt til loftet og hårde overflader i form af fliser, beton eller glas, får lyden til at slå tilbage mellem vægge og lofter. Det resulterer i ekko og efterklang, som kan være stærkt irriterende og trættende for omgivelserne.
Akustikpaneler fra FibroTech afhjælper dette, og du opnår ikke blot en god akustik – men får også et behageligt og rart indeklima – samtidig med, at du får et varmere, mere hyggeligt og skandinavisk udtryk.

HVILKEN VARIANT SKAL JEG VÆLGE?
Der findes utrolig mange forskellige varianter af akustikpaneler på markedet. Hos FibroTech har vi samlet de bedste til ethvert behov. Uanset om du har behov for en lyddæmpende effekt, brandgodkendte paneler, eller blot ønsker det visuelle look, så har FibroTech en løsning, som alle fremstår smukke, ensartet, knastfrie og rene i udtrykket – og i prisklasser for alle.

AKUSTIKPANELER – TIL ETHVERT BEHOV
PREMIUM (Basic)-serien
– er akustikpaneler i høj kvalitet og med en overflade af ægte træ.
Herudover er der på bagsiden af panelet en 9 mm polyesterplade, som er lavet af genbrugsplast, og som absorberer lyden på allerfineste vis. Akustikpanelerne kan opsættes i alle rum – dog ikke vådrum – eller i andre rum, hvor der opnås kontakt med vand.
Akustikpanelerne i PREMIUM-serien fås i 7 forskellige farver og måler 22x605x2440 mm.

PROFF-serien
– har præcis de samme egenskaber som PREMIUM-panelerne. De er lavet af MDF og ægte træfinér, og har ligeledes en 9 mm polyesterplads på bagsiden. Dét der adskiller PROFF fra PREMIUM er alene længden. PROFF måler hele 3 mtr., så her har du altså rig mulighed for at lave en akustikløsning uden synlige samlinger.
PROFF-serien kan opsættes i alle rum – dog ikke vådrum eller andre rum, hvor der er kontakt med vand. PROFF fås ligeledes i 7 forskellige farver og måler 22x605x3000 mm

I samme serie findes også en SIGNATUR variant, hvor du får et panel med forskellige lamelstørrelser, og dermed også et andet udtryk til din væg og/eller dit loft. Smukt på en anderledes måde.

UNIKA paneler
Har du behov for lydabsorbering til når børnene plasker i badekarret imens de højlydt synger deres yndlingssang – eller ønsker du varme og hygge, eller blot at videreføre den røde tråd til badeværelset, så er dette muligt med UNIKA-serien fra FibroTech.
UNIKA serien er lavet af polyester, laminat og en omviklet MDF, hvilket gør den yderst rengøringsvenlig og endda med en modstandsdygtig overflade. Overfladen suger ikke fugt til sig og netop derfor er den velegnet i badeværelser, køkkener, som sengegavle – eller andre rum med behov for hyppig aftørring – dog ikke i direkte kontakt med vand.
Akustikpaneler i UNIKA serien findes også i flere farver og måler 22x600x2440 mm.

SQUARE paneler
SQUARE panelet er vores Design serie, hvor du selv er designeren. Her kan du sætte panelerne sammen i felter på alle led og kanter eller blot en enkelt eller to for et dekorativt og unikt udtryk. SQUARE kommer i samme 7 farvevarianter som vores PREMIUM paneler og kan opsættes med enten skruer eller montagelim. Panelet er lavet af ægte træ, som PREMIUM-panelet, og har en polyester bagplade på 9 mm, genanvendt polyester. I pakken får du 2 stk. paneler hver i målene 22x520x520 mm.

QUANTI paneler
Her får du et akustikpanel af høj kvalitet, som er lig PREMIUM-serien, men med en 9 mm MDF og en anelse smallere. På bagsiden af panelerne er der en 9 mm polyesterplade, som er lavet af genbrugsplast, og som absorberer lyden på allerfineste vis. QUANTI serien kan opsættes i alle rum – dog ikke vådrum, eller i andre rum, hvor der er kontakt med vand.
Akustikpanelerne i QUANTI serien fås i 7 forskellige farver, men 8 varianter – da Light Oak også fås med lysgrå polyester. QUANTI paneler måler 18x520x2440 mm.

LIGHT ACOUSTIC paneler
Som navnet antyder er dette akustikpanel et af de tyndere slags. Det er fordi der her er limet lameller direkte på polyesteren – man sparer altså MDF´en. Også derfor er Light Acoustic et bøjeligt panel, hvilket vil sige, at du fx kan opsætte det rundt om et hjørne. Light Acoustic har ligeledes en høj lydabsorption, da der ikke er forskel på polyesterbagpladen.

Light Acoustic sælges i pakker a´ 5 stk. i samme farve, findes i 5 farvevarianter og måler 9x600x2500 mm. (Light Oak, Smoked Oak og Oiled Oak som lagervarer).

STONE paneler
Serien af akustikpaneler med de mange udtryk. Her får du et unikt akustikpanel med et smukt ”sten-look”. STONE serien fås i 4 varianter – alle med hver deres unikke udtryk – og selvfølgelig med nøjagtig samme lydabsorberende fordele som vores øvrige sortiment.
Her får du et akustikpanel af høj kvalitet med en 9 mm MDF og en anelse smallere end fx PREMIUM- serien. På bagsiden af panelerne, er der en 9 mm polyesterplade, som er lavet af genbrugsplast, og som absorberer lyden på allerfineste vis.
STONE Concrete, Rusty og Pattern, kan opsættes i alle rum – dog ikke vådrum, eller i andre rum, hvor der er kontakt med vand. STONE White Marble kan derimod opsættes i vådrum med en luftfugtighed under 55% Overfladen er på Marble White folieret på 3 flader og suger ikke fugt til sig, hvorfor den er velegnet i badeværelser og øvrige rum med behov for hyppig aftørring – dog ikke i direkte kontakt med vand.  Akustikpanelerne i STONE serien måler 18x520x2440 mm.

BRANDGODKENDTE PANELER – Bs1, D0

FIREGUARD paneler
Har du behov for brandgodkendte paneler, har FibroTech løsningen hertil. Serien FireGuard er
Bs1, D0 brandgodkendte paneler – ligesom de er godkendt efter klassificering i henhold til Europæisk standard EN 13501-1. FireGuard skal betragtes som et brandgodkendt panel uden lydabsorberende effekt.
FireGuard består af en 8 mm træfiberplade med 13 lameller pr. panel. Lamelbredden er 31 mm og de har en tykkelse på 12 mm krydsfinér.
FireGuard fås i 3 farvevarianter: Light Oak, Nature Oak og Walnut måler 21x600x2480 mm.

LYDABSORPTION
Den lange efterklangstid i et rum uden akustikløsninger, kan nedbringes ved hjælp af forskellige materialer, som er gode til at absorbere lyden. Dette gøres bedst på de større overflader, som vægge og lofter – begge vil nedbringe efterklangstiden ved opsætning af materialer med en høj lydabsorption, som fx akustikpaneler.

DERFOR STOPPER FIBROTECH´s AKUSTIKPANLER LYDEN

De smalle trælister er monteret på en 9 mm polyesterplade, der ikke sender lyden tilbage, sådan som et hårdt materiale ville gøre.
Det er FibroTech´s tykke polyester bagplade der opsuger lyden, forbedrer akustikken i rummet – og gør hele forskellen. Herudover er densiteten høj og polyesteren hæftet godt fast med flere klammer, så der ikke forekommer løse ender.

Ønsker du yderligere lyddæmpning (lydklasse A) kan du lægge 45 mm mineraluld bag panelerne.

FSC MILJØMÆRKET – For ansvarligt skovbrug
FibroTech produkter er 100% FSC® certificeret. Det betyder at træet der anvendes, kommer fra bæredygtige skove. Der foregår ikke ulovlig fældning og der udryddes ikke truede skovområder.

DEN SORTE POLYESTER BAGPLADE ER GRØN– da den er produceret af genbrugsanvendt plast!

De altafgørende og effektfulde bagplader på FibroTechs akustikpaneler, er produceret af genbrugsplast, af respekt og hensyn til vores klode.

MONTERING
Inden du går i gang med at montere dine akustikpaneler, er der et par ting, du bør være opmærksom på. En af de første ting er, at du altid bør opbevare dem indendørs. Det er vigtigt, at pladerne kan ventilere – der skal altså kunne komme luft til og fra, så de ikke suger fugt til sig. En stor del af materialet i akustikpanelerne er træ. Det betyder, at de godt kan afgive lidt lugt af træ, når du tager dem ind i dit hjem. Du kan sammenligne denne duft med et nyt trægulv, som også næsten altid har en anderledes duft i starten. Derfor anbefales det også, at du akklimatiserer pladerne godt inden montering. Stil dem i garagen/skuret et par dage, og herefter vil duften være aftagende.

Akustikpaneler fra FibroTech kan opsættes både på væg eller som loft – vandret eller lodret, det er helt op til dig. De fastgøres med enten skruer eller lim – eller begge dele.

MONTERING MED SKRUER
Hvis du ønsker at skrue dine akustikpaneler fast, skal du bruge 15-18 sorte skruer pr. panel. Ved forskalling skal afstanden være 60 mm. Skruerne skruer du i den sorte polyester bagplade. På den måde ser du dem ikke, da de sorte skruer bliver skjult op mod den sorte polyester. Husk hele tiden at være opmærksom på, at panelerne er i vatter eller lod.

MONTERING MED LIM
Hvis du gerne vil undgå skruer, har du også mulighed for at lime akustikpanelerne op med FibroTechs montagelim. I det tilfælde skal pladerne punktlimes på bagsiden. Det vil sige, at du sætter flere små mængder af lim rundt på polyester-bagsiden. Limen griber med god styrke med det samme og bliver stærkere, efterhånden som den hærder op. Du kan bruge montagelimen på overflader såsom gipsvægge, gipslofter, murstensvægge, pudsede vægge m.m. Sørg for, at overfladen altid er tør og ren, inden du limer. Husk også her at sikre dig, at panelerne er i vatter eller lod.

Hvis målene på akustikpanelet ikke passer til netop dit formål, kan de nemt tilpasses og tilskæres bagfra med en fintandet savklinge.

BEREGN SELV DIT MATERIALEFORBRUG
Med FibroTech´s brugervenlige beregner, har du mulighed for selv at beregne dit forbrug af materialer – og du får samtidig en 3D illustration af dit projekt.

SE FØR DU KØBER

Kunne du tænke dig at se hvordan FibroTech´s akustikpaneler ser ud hos dig, så slip fantasien løs med FibroTech Visualizer – og se før du køber – https://fibrotech.dk/

 

Yderligere information

PREMIUM (Basic)

Ash, Black Oak, Grey Oak, Light Oak, Olied Oak, Smoked Oak, Walnut

TOP