Opbevaring og Montering

Opbevaring/håndtering af FibroTech Træbeton

FibroTech_preview1-01, Træbeton

FibroTech er lavet af naturmateriale. Materialerne træuld, cement og vand, vil føre til variationer i pladerne. Dette er både synsmæssigt, men også i selve dimensionerne i pladen.

FibroTech´s tolerance på +- 2mm i længde, bredde og vinkel er lavet ud fra 23 +- 2 grader og 50 +- 5% relativ fugtighed.

Hvis FibroTech bliver opbevaret anderledes end vores anvisninger, kan det medføre ændrede mål samt vægt på pladen. Læs altid anvisningerne inden brug af FibroTech´s produkter.

FibroTech_preview1-05Hvis FibroTech træ beton opbevares udenfor, hvilket frarådes, er det vigtigt at beskytte pladerne med pressening. Det er vigtigt at der kan komme frisk luft til og fra pladerne, så de bliver godt ventileret og ikke suger fugt til sig.

FibroTech_preview1-04FibroTech_preview1-03

FibroTech træbeton anbefales altid at opbevares indendørs. Inden montage, fjernes al plastic og pladerne fordeles med små pinde eller strøer imellem hver plade, så akklimatiseringen kan begynde. Pladerne skal stille akklimatiseres, og ikke udsættes for alternative løsninger som en varmekanon eller andet. Det er vigtigt at pladerne tilpasser sig rummets temperatur og fugtighed inden montagen starter. For at undgå at pladerne trækker sig sammen, er det vigtigt at opsætte FibroTech pladerne når byggeriet er helt lukket, evt. også færdig malet, idet maling også afgiver fugt som pladerne kan suge til sig. FibroTech er ovntørret fra fabrik, men kan være blevet udsat for udefra påvirkende faktorer, der gør at pladerne har suget fugt til sig, og derved har risiko for at trække sig sammen efter montagen. FibroTech træbeton plader skal opbevares vandret på en palle eller minimum 4 strøer. FibroTech paller stables ikke inden montagen.

FibroTech_preview1-02

FibroTech foreskriver at pladerne minimum ligger pindet op i bygningen i 12 dage før montage.

FibroTech træbeton montage

FibroTech-01

FibroTech kan opsættes på langs eller tværs af forskallingsbrædder, træ der som minimum holder sig indenfor dimension 22×95 mm. Max centerafstand her imellem må ligge på 600 mm.

FibroTech plader er beregnet til at pladerne ligger forbandt, og ikke med samlinger synlige på en række, idet at pladerne kan arbejde efter montagen. Pladerne stødes tæt sammen.

FibroTech-02

FibroTech træ beton må kun sættes op med FibroTech skruer, ellers bortfalder garantien.

FibroTech montagevejledning tager kun udgangspunkt i selve pladernes opsætning og ikke de bagvedliggende materialer. Kontakt her en byggeri sagkyndig.

Drift og vedligehold

Icons_New5-03

Efter montage af FibroTech lofter er det en god idé at støvsuge loftet, så man fjerner eventuelt støv fra skæring og skruning af pladerne. Husk at bruge et børstemundstykke.

Hvis der under montering er kommet streger eller snavs på FibroTech plader, kan det fjernes med sandpapir korn 40, alternativ med en hårdt opvredet klud. Hvis det er malede plader, så kan der købes rep.maling til pladerne. Brug altid vandbaseret maling.

FibroTech plader kræver ikke mere rengøring eller pleje end andre produkter. Rengør efter behov, her kan igen bruges støvsuger eller en støvkost.

Hvis der er monteret umalede plader, og man på et senere tidspunkt ønsker at male pladerne, så kontakt da nærmeste forhandler/maler, som kan være behjælpelig med dette.

Monteringsvejledning Akustikpaneler

Monteringsvejledning Hexagon